niedziela, 9 sierpnia 2015

kwas w żoladku

To dziwne, bo niedobór witamin, cynku, żelaza to ze jak się schyle po jedzeniu to może mi coś wylecieć wrażenie ze coś zalega w żołądku może mieć jeden powód. Ze żołądek nie trawi bo ma za mało kwasu solnego. Zwieracz się rozszczelnia bo za długo trawi i nie widzi powodu żeby się zwierac bo nie jest aż tak kwasnie. Mogę pić hektolitry soków warzyw ale ich nie strawie bo białka jak mięso czy owoce muszą być przez kwas rozwalone na części składowe czyli aminokwasy a nie od razu wchłaniane i trawione juz w buzi cukry. Myslalam ze owoce to cukry bo są słodkie. Dziwne. Zrobię sobie test.


Dodatkowo moja babcia po porodzie miała wykryty silny niedobór albo brak kwasu solnego w żołądku. W szpitalu dawano jej do polykania kwas solny. Do tego przy innej operacji stwierdzono całkowity brak potasu. Skończyły się im jednak tabletki wiec jej dali trochę soli do brania na uzupełnienie soli mineralnych.

Sprawdź sobie czy masz ok kwas solny w żołądku.  Wypij 3/4 szklanki wody z rozpuszczona 1/5 łyżeczki sody oczyszczonej na czczo rano. Powinieneś beknąć od 90 sekund do 3 minut. Najlepiej

Wg poniższego źródła od Marty Brzoza najlepsze na zakwaszenie poniższe metody. Poniżej 90 nadkwasota powyżej 3 min niedokwasota.

"Wymienię kilka metod zakwaszania żołądka, które należy połączyć w zależności od potrzeb:
  • używanie witaminy C w proszku przy jedzeniu. Uwalnia się żelazo i zakwasza żołądek.
  • Na 15 minut przed posiłkiem, należy wymieszać 1/4-1/2 szklanki wody z 2 łyżkami octu jabłkowego i wypić. Po kilkunastu minutach żołądek powinien wydzielać soki. Dzięki temu nie jest on ciężki po zjedzeniu posiłku, nie ma wzdęć czy burczenia. To są wyniki złego trawienia."

http://martabrzoza.pl/porady-zdrowotne/wazne-sprawdz-zakwaszenie-zoladka/#comment-5803


https://www.youtube.com/watch?v=V84N_5JudaY

http://davidicke.pl/forum/betaina-hcl-wszechstronnym-lekiem-t13313.html?hilit=kwas%20żołądkowy#p184258

https://m.youtube.com/watch?v=Lu78bUjCFik

https://m.youtube.com/watch?v=POKyyxpEdbI






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz